In afwachting van RDW Keuring

22-12-2017

Het zal wel even wennen worden maar zo zal de garage eruit zien tot de auto terug is van de RDW keuring.

Heb ik wel alle ruimte en de tijd om de garage even goed schoon te maken en op te ruimen want dat is hard nodig!

23-12-2017

Vandaag maar gelijk de daad bij het woord gevoegd en de garage opgeruimd en schoon gemaakt. 

Dat knap er weer van op.

30-12-2017

Vandaag op pad geweest om boutjes en moertjes en ander bevestigingsmateriaal te halen om na de keuring de winddeflectors aan de voorruit te kunnen bevestigen.

Voordat is de winddeflectors uiteindelijk in Plexiglas ga maken deze eerst van triplex gemaakt. Ik heb twee modellen uitgewerkt. 

 

Omdat de Burton op dit moment bij BCC staat om hem klaar te maken voor de RDW keuring, neem ik deze triplex voorbeelden, op 13 januari 2018, mee naar de ALV van de BOC. Dan kan ik daar even kijken welk model ik het mooiste vind staan en welke het beste past.

31-12-2017

Na de RDW keuring wil ik de kofferbakverlichting nog aansluiten, daarom heb vandaag alle voorbereidingen getroffen en alle onderdelen gemaakt die ik nodig heb om later de kofferbakverlichting te monteren en aan te sluiten. 

6-1-2018

Na de RDW keuring wil ik ook nog, na voorbeeld van de BOC site, een fietscomputer inbouwen. Deze kan dan bijv. bij het rijden van een bolletje-pijltje route gebruikt worden voor de afstandmeting tussen twee punten. Ik heb mijn oog laten vallen op de VDO M3.1 WR D3 digitale bedraade fietscomputer. Deze ziet er als volgt uit en heeft de volgende specificaties:

Deze heeft een paar handige functies zoals de navigator die je tijdens het rijden van ritten kunt gebruiken. Ook is de maximum snelheid hoog genoeg deze namelijk 199 km/u. Gaan we net niet halen met de 602 cc motor!! Ik heb voor een bedraade versie gekozen omdat draadloze ontvangst storingsgevoelig is i.v.m. de grotere afstand tussen sensor en computer en er veel componenten in een auto zitten die het signaal zouden kunnen storen. Als de draad tussen de sensor en computer te kort is kun je de kabel simpel verlengen door er een stuk tussen te solderen. 

Zoals de beschrijving aangeeft moeten er twee beugels voor de magneetjes, en één beugel voor het bevestigen van de sensor gemaakt worden. Ik heb deze vandaag gemaakt.

Ik heb alleen de 10 mm magneetjes nog niet binnen die komen later deze week. Die moet ik dan nog in de twee magneetbeugeltjes lijmen. Dan is het wachten tot de auto gekeurd is om het daarna in te bouwen zodat ik kan controleren of de beugel voor de sensor de juiste afmetingen heeft. Als ik goed gerekend heb zou het moeten kloppen. 

7-1-2018

Vandaag een van de laatste klusjes gedaan die ik zonder auto kan doen. Ik heb het zwarte kapje van het derde remlicht in de kleur van de body (RAL 1015) gespoten.

Zodra de magneetjes binnen zijn kan ik die nog in de beugeltjes lijmen maar daarna kan ik even niets meer doen tot de auto terug is van de RDW keuring. Heb ik even tijd voor andere dingen, volgend weekend ga ik zaterdag de 13e naar de ALV en nieuwjaarsreceptie van de BOC, en zondag de 14e naar de InterClassics in het MECC in Maastricht om mooie en bijzondere Oldtimers te bekijken.  

21-01-2018

Tijdens de voorkeuring was geconstateerd dat bij twee velgen de lasnaden toch wat opgezwollen waren. Omdat dit bij de fusees aanloopproblemen zou geven had men deze twee wielen achterop gelegd. Dit beperkt echter de mogelijkheid van het wisselen van de wielen daarom heb ik besloten om op zoek te gaan naar nieuwe velgen. Ik dacht al een set gevonden te hebben maar deze waren niet beter dan ik zelf al had. Na nog wat speuren vindt ik op de “markt” van 2CV.nl een adres in Landgraaf die velgen te koop heeft. Op de toegestuurde foto’s zien deze er prima uit. Omdat ik vandaag toch voor familiebezoek in Zuid-Limburg moest zijn gelijk maar langs gereden en de velgen opgehaald. Ze zien er inderdaad goed uit en de lasnaden zijn prima dus ik heb nu 5 goede velgen. Omdat er maar twee slecht heb ik dus nog een paar reserve velgen.

24-01-2018

Vandaag twee velgen meegenomen naar BCC om de banden te laten verwijderen. Na de RDW keuring deze velgen direct bij A-parts coating in Apeldoorn langs gebracht om te laten poedercoaten.