Onderdelen

Als je een Burton gaat bouwen zijn er Burton specifieke onderdelen nodig. Het aantal onderdelen dat van de donor hergebruikt kunnen worden beperkt zich met name tot het rollend chassis. Zeker in mijn geval was de donor lang niet compleet. Op zich niet zo erg omdat ik toch al van plan was om een “nieuwe” auto te gaan bouwen. Ik heb er ook voor gekozen om voor de afbouw van de auto, Burton onderdelen te gaan gebruiken. Het voordeel van deze onderdelen is dat er goed over nagedacht is, wat het uiteindelijk het afbouwen een stuk gemakkelijker maakt. Een ander voordeel is dat je de auto een stuk sneller kunt afbouwen. Want op zich is het bouwen van je eigen auto leuk om te doen, maar na de bouwperiode lekker rondtoeren in je zelfgebouwde auto lijkt me ook erg leuk. En daar wil ik geen jaren op wachten. 

Omdat ik bij het opbouwen van de auto niet wil wachten op levertermijnen van sommige onderdelen heb ik tijdens de revisieperiode alle onderdelen verzameld die ik nodig heb voor de afbouw van de auto. Alleen de bekleding heb ik nog niet uitgezocht omdat ik er nog niet helemaal uit ben hoe ik dat precies ga doen.

Op 21-05-2016 de onderdelen bij BCC opgehaald en dan moet je ook controleren of de onderdelen volgens de pakbon geleverd zijn. Dan kan je gelijk de onderdelen een beetje in je opnemen en kijken hoe het in elkaar zit en waar ze voor dienen.

Alle onderdelen worden opgeslagen in de logeerkamer, die ziet er nu zo uit. Hier slapen is voorlopig geen optie.

En met deze onderdelen in huis kan ik met de opbouw van de body beginnen.