Voorwoord

Even voorstellen

Mijn naam is Wil Willemsen, woonachtig in Apeldoorn en op moment van publicatie van deze site ben ik 57 jaar. Ik ben van origine apothekersassistent en ben ca. 19 jaar, in verschillende functies, werkzaam geweest binnen de geneesmiddelproductie van de ziekenhuisapotheek en farmaceutische industrie. De laatste 13 jaar ben ik werkzaam geweest binnen de software-industrie. Per 1 oktober 2017 heb ik een nieuwe baan als teamleider van de productieafdeling in de apotheek van het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn. Back to the roots.

Waarom een Burton

Ik ben altijd al ge├»nteresseerd geweest in techniek en heb binnen mijn functies ook altijd veel met techniek te maken gehad. Na een periode van restaureren en rijden van een Fiat 500 bleef die lang gekoesterde wens om zelf een auto te bouwen. Als je dan in de kitcar wereld rond gaat kijken dan is er veel mogelijk. Maar aan de meeste kitcars hangt een behoorlijk hoog kostenplaatje, iets te hoog voor mijn budget. Mijn eerste contact met Burton was op de AutoRai, en bij het zien van het model was ik gelijk gecharmeerd. Tijdens een gesprek met een van de BCC medewerkers bleek dat het een betaalbare kitcar was met techniek die geschikt is voor een beginnend kitcar bouwer. Na dit bezoek ben ik afgereisd naar Zutphen om op een open dag het echte Burton gevoel te ervaren. En dat echte Burton gevoel was er zeker tijdens een rit, met een zeer enthousiaste Burton eigenaar, de rit was een geweldige ervaring. Het bleek dat je ook met weinig pk’s een enorme snelheidservaring kunt beleven. Dit dank zij het lage gewicht, de open lage zit en de voortreffelijke wegligging. Na ook nog met verschillende andere enthousiaste Burton eigenaren gesproken te hebben was het wel duidelijk, als mijn wens in vervulling zou gaan dan met een Burton. Het heeft daarna nog wel een paar jaar geduurd maar nu is het dan eindelijk zover. In februari 2016 is mijn wens in vervulling gegaan en ben ik begonnen met de bouw van Burton 1216.

 

Met deze site wil ik je een kijkje geven in het ombouwproces en deze leuke hobby. Ik wens je dan ook veel leesplezier en ik waardeer het als je een berichtje achterlaat in mijn gastenboek. En, vragen zijn welkom.

 

Groetjes Wil